maanantai 29. lokakuuta 2007

Vaalipäällikkö avautuu, osa 1

Tänään oli taas kunnon Soihtaripäivä: aamupäivän käytin omien vaalimainosteni jakamiseen Nummenrannan ja Yo-kylän asuntoihin, iltapäivällä päivitin Soihtarien nettisivut. Vielä jaksaa... Ei tässä tosiaan himmailemaan aleta, nyt kampanja vasta lähtee kunnolla käyntiin, kun on ehdokkaat kasassa ja ennakkoäänestys alkanut.

Kokkareiden kymppipois-kampanja ( ks. http://www.kymppipois.net/ ) on muuten vastuuton ja populistinen. Hyvin vaikeaa on kiristää jäsenmaksusta 10 prosenttia ja samalla säilyttää TYYn tärkeät toiminnot ja palvelut. YTHS:lle menevä jäsenmaksuosuus nousee ensi vuonna ja ylioppilaskunnan hallitusta ja sihteeristöä ollaan kasvattamassa strategian mukaisesti. Universtaastaasta rahoja ei voida ottaa. Just viime edarissa taloustoimikunnan pj. Hollmén (kok.) kertoili, kuinka pitää olla puskurirahaa ja kuinka tarpeellista on vielä odottaa, että Universtas on riittävän vakavarainen osingonmaksuun.

Mistä kokkarit sitten 10 prodenttia kiristäis? No, sijoittamalla TYYn varoja tuottavampiin (lue: riskialttiimpiin) kohteisiin ja lakkauttamalla TYYn kirjaston. Näin minä ainakin nuo nettisivun "budjettierien järkestämiset" ymmärrän. Toivottavasti äänestäjät näkevät kokkareiden talousjargonin läpi...

Ymmärrän muuten nykyään lääkiksen kandiseuraa ja toiminta-avustuksetta jättämisestä noussutta närää paremmin. Toissa päivänä lähdin nimittäin pitkän työpäivän jälkeen kaljalle työkaverini kanssa, ja tämä työkaveri sattuu kuulumaan TLKS:n hallitukseen. Juteltiin pitkään yhteiskunnasta, ainejärjestöistä ja TYYstä. Lääkiksessä nolla-avustus otettiin vastaan juuri sellaisena kuin aikaisemmatkin avustukset: symbolisena eleenä. Rahaa ei tarvita, mutta ele on tärkeä, ja nolla-avustus on isku vasten kasvoja. Vieläkin olen sitä mieltä, että se 100 euroa voi olla iso summa jollekin pienelle ainejärjestölle, ja se pitää avustuksia jaettaessa ottaa huomioon, mutta ymmärrän nyt yhtäkkisen nollan eteen joutuneiden Lexin ja TLKS:n reaktiot.

Juu, nyt nukkumaan. Huomenna pitää kopioida lisää mainoksia. Loimuaa, loimuaa...

2 kommenttia:

mjölk kirjoitti...

kattelin tota kokkareiden ohjelmaa ja silmiin pisti tämä: "Kummaksumme tämän hetkistä tilannetta, jossa yksittäiselle alayhdistykselle on myönnetty noin 5000€ tuki, kun samalla jotkut alayhdistykset on jätetty kokonaan tuen ulkopuolelle."

Voisiko joku kertoa mikä superalayhdistys on kyseessä, meitsi kun ei tällaista saa päähänsä?

Eero kirjoitti...

Kinokoplaahan tuetaan tällä hetkellä tuon kokoluokan summalla vuosittain, mutta kokkarien tekstin kirjoittajalle ei oo ollu ihan selvää Kinokoplan asema TYYssä. Kinokopla toimii autonomisesti TYYn yhteydessä olematta kuitenkaan alayhdistys. Asiasta on keskusteltu edarissa.