maanantai 29. lokakuuta 2007

Vaalipäällikkö avautuu, osa 2

Jos jonkinlaista vaalihärpäkettä putoilee postiluukusta. Luvataan yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista. Hienoa olisi, jos edes puolet vaaliliittojen asettamista tavoitteista saavutettaisiin.

Minusta on tärkeää pitää mielessä, että ensin ollaan kaikkien Turun yliopiston opiskelijoiden yhteinen, etua valvova, kampusta kehittävä ja palveluita tarjoava TYY, ja sitten vasta "kansalaisjärjestö TYY", "lobbaaja TYY" tai "sijoittaja TYY". Suuria rakenteellisia muutoksia miettiessä ja strategiapapereita väsätessä tämä unohtuu helposti. Mitä jos ensin esimerkiksi pistettäisiin kuntoon rapistumaan päässyt Iskeri, tai lyhennettäisiin jonoja kaikissa Unican ravintoloissa, ja sitten vasta uppouduttaisiin niihin strategioihin ja poliittisiin linjapapereihin?

Se on kyllä sanottava, että julmetusti on hyviä ja päteviä tyyppejä ehdolla vaaleissa. Joka listalla. Äänestäjällä on mistä valita.

Tänään jaettiin jälleen flyereita. Yo-kylässä lukee yllättävän monessa ovessa: "Ei mainoksia!" Joku on kyllästynyt roskapostiin tyystin ja julistaa: "Ei mainoksia, ei ilmaisjakelua, ei uskonnollista propagandaa." Selvä. Parempi se on ilmoittaa asiasta ovessa, kuin avata ovi flyerin kolahdettua postilaatikosta sisään ja hymähtää vihaisesti. Sekin tuli koettua. Kummaa väkeä.

Huomenna vaalipaneeliin. Sampo "Kärppä" Saarinen liekeissä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

58 ehdokasta, TOSI tosi hienoa. Tsemppiä jokikiselle vaalityöhön!