tiistai 30. lokakuuta 2007

Vaalipäällikkö avautuu, osa 3

Tänään oli P-klubin & TYYn järjestämä vaalipaneeli. Ainoastaan vaaliliitto TYY Terveeksi ei ollut lähettänyt panelistia. Yleisöä oli valitettavan vähän ja vielä vähemmän sellaisia, jotka eivät itse ole ehdolla vaaleissa.

Harmi sinänsä, koska panelistien välille saatiin eroja ja kunkin vaaliliiton painotuksia saattoi poimia keskustelusta. Kokoomusopiskelijoiden Koskinen joutui perustelemaan niin vaaliliittonsa populistista kampanjaa kuin edaattori Cavadaksen toimintaa (tai toimimatta jättämistä) keskusvaalilautakunnan puheenjohtajana. Perustelluimmat ja järkevimmät vastaukset tulivat ehdottomasti Sampon suusta :) No joo, oli keskustan Saarni ja vihreiden Artukkakin terässä.

Alayhdistyksille jaettavat toiminta-avustukset tulivat paneelissa esiin harmittavan myöhään, sillä mukava olisi ollut kuulla panelistien näkemyksiä kahden "erillisavustettavan", Kinokoplan ja Turun ylioppilasteatterin (TYT) asemasta. Onkohan strategiaa tai niitä tusinaa muuta linjaavaa paperia laadittaessa mietitty kulttuurivaliokunnan perustamista? Vai onko opiskelijaperinnevaliokunta tarkoitettu tällaiseksi? Kinokopla, TYT ja ehkä TYYn kuorokin voisivat olla sen alaisuudessa, ja rahaa jaettaisiin kulloisenkin taloudellisen tilanteen mukaan valiokunnan kautta. Eikö se poistaisi pohdinnan näiden "erityistehtävää suorittavien" yhdistysten asemasta? Valiokunta voisi järjestää myös ohjelmaa erilaisiin suurempiin tapahtumiin ja järjestää esim. kulttuurin teemaviikkoja.

Huomenna pistetään pystyyn vaalipiste Publicumiin. Pitää vissiin käydä aamulla ostamassa jotain keltasia ja mustia karkkeja jostain :)

1 kommentti:

mjölk kirjoitti...

hyvää vaalipisteilyä! olet kyllä tosi mainiosti jaksanu vetää koko ruljanssia, hienoahiehoa!

niin ja terveisiä somerolta. sauna ei ole vielä palanut.