keskiviikko 31. lokakuuta 2007

Vaalipäällikkö avautuu, osa 4

Kiitos kaikille vaalipisteellä hääränneille ja flyereita jakaneille! Tunnelma oli hyvä ja Soihtarit tuli tutuksi monelle. Useamman äänestäjän kanssa keskusteltiin pidempäänkin, ja uskon että tänään voitettiin ainakin viisi ääntä - ja se on hyvin, sillä piste olisi kannattanut panna pystyyn yhdenkin äänen vuoksi. Jokainen ääni on tärkeä! Vaalityö jatkuu.

Tänään pohdin, mitä tapahtuisi jos TYY ja kaikki hallinnon opiskelijaedustajat lopettaisivat edunvalvontatyön kokonaan. Yksikään opiskelija ei kävisi yliopiston hallintoelinten kokouksissa, kukaan ei laatisi kannaottoja tai pitäisi yhteyttä yliopiston henkilökuntaan. Kuinka pian Heidi Humanisti tai Tauno Tiedemies sen huomaisi? Alkaisiko opiskelijan aseman ja etujen dissaus heti vai myöhemmin?

Joskus tuntuu siltä, etteivät kanssaopiskelijat paljon piittaa hallopedien tai TYYn luottamushenkilöiden sanomisista, tekemisistä tai edunvalvontaan uhraamasta ajasta. Ovatko asiat jo tarpeeksi hyvin vai mistä johtuu vähäinen kiinnostus koulutuspolitiikkaan? "Ei mediaseksikästä", ymmärrän, mutta kyllä kai se opintoputkessa kiitävä opiskelijatoveri joskus voisi kysellä laitoksen tai tiedekunnan kuulumisia, moittia, tehdä aloitteita tai taputtaa selkään. Haluan palautetta. Edes säälistä.

En muuten nähnyt lehdistön (Tylkkärin) edustajaa P-klubin ja TYYn vaalipaneelissa. Oliko Tylkkäri paikalla? Jos ei, on se suuri vääryys. Odotettavissa oli, että paneeli ei houkuttele paikalle kovinkaan suurta opiskelijajoukkoa, jolloin on tärkeää välittää paneelissa keskustelua herättäneet teemat ja vaaliliittojen mielipiteet opiskelijalehdessä laajemman joukon tietoon. Tietääkö äänestäjä esimerkiksi, että muut ryhmät eivät pidä kokoomusopiskelijoiden "tavoitetta" (10 % pois TYYn jäsenmaksusta) ollenkaan realistisena? Tietääkö äänestäjä, että kuluneella edustajistokaudella ryhmät TYY Terveeksi, Avanti ja Lex ovat toistuvasti olleet poissa valintatoimikunnan tärkeistä kokouksista, joissa haastatellaan TYYn työpaikkoja hakeneita?

Ei kommentteja: